Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Adembenemend

Een brok in de keel, kikker in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert de stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? Waarom werken wij eerst aan een degelijke basis voor houding, adem en stem? Dit boek geeft compact uitleg hoe de adem werkt onder spanning, wanneer je blokkeert en wat je dan het beste kunt doen. Er zijn veel praktische oefeningen en tips opgenomen zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.
Presentatie door
Miriam Helsper
​Yolande Kylstra

Miriam Helsper is na haar studie logopedie (1991-1996) in 1996 gestart als praktijkhouder en logopedist in Logopediepraktijk Odijk-Bunnik. Zij is specialist op het gebied van adem, stem, stotteren,  en presentatie-coaching. Tijdens en na haar studie kwam zij in aanraking met haptonomie, (dru) yoga, actief ontspannen, mindfulness en andere technieken waarbij het ademen een basale rol speelt. 


Yolande Kylstra werkt sinds 1986 als logopedist in haar eigen praktijk. Daarnaast deed zij verschillende opleidingen op het gebied van adem, stem en ontspanning. Jaren werkte zij als allround logopedist en yogadocent. 
De logopedie- en de yogapraktijk groeiden steeds meer naar elkaar toe en werden in 2011 samengevoegd onder de naam Adempunt. Sindsdien richt zij zich uitsluitend op adem, stem en ontspanning.

Deel dit webinar